12 de jul. 2013

"APPS" per anar de vacances!

Les aplicacions per a dispositius mòbils (apps) formen ja part de la nostra vida. Només a Espanya descarreguem 985 milions d'elles en 2012, gairebé tres milions al dia.

Es podria dir que hi ha una app per a cada necessitat o situació. També per quan marxem de vacances. Ja no cal que portar  mapes per a manejar-nos en cotxe per ciutats que no coneixem. Tampoc cal carregar amb pesades guies de viatges o diccionaris d'idiomes, ni estar pendents de trobar un diari o una tele per conèixer quin temps farà l'endemà. Fins i tot podem despreocupar de reservar abans de sortir de casa els hotels. O sense haver investigat quins restaurants no ens podem perdre.

Totes aquestes tasques i moltes més es poden desenvolupar sense complicacions des del telèfon o la tauleta.

Per poder accedir a totes aquestes aplicacions ni tan sols cal preocupar-se de quant ens pot cobrar l'operadora per utilitzar internet fora del país. Perquè el primer pas del bon smarttraveller és aconseguir una bona aplicació de detecció de xarxes wifi (com Yellwifi, desenvolupada pel españolMiguel Sanz).

L'arsenal del bon turista

El temps 
Poques coses preocupen tant al turista com el temps que farà l'endemà ... o aquesta mateixa tarda. Aquesta aplicació aporta informació fiable, revisada en temps real i detallada hora per hora.

Booking
És un dels cercadors online d'hotels de més èxit. La seva aplicació per a dispositius mòbils compte, a més, entre les de més fàcil ús. Amb la seva ajuda podem reservar sobre la marxa allotjament en els països als quals anem arribant.

Translate professional 
Si no es domina l'idioma del país visitat, millor portar a mà un traductor. N'hi ha per a gairebé tots els idiomes. Translate Professional (és gratuït) és un bon punt de partida.

Platges amb encant
Aquesta aplicació, desenvolupada per El País-Aguilar, presenta de forma ordenada infinitat d'articles elaborats per periodistes especialitzats sobre platges de tot Espanya. S'inclouen mapes, activitats, visites pels voltants dels llocs indicats, informació pràctica sobre els accessos a les cales, valoració de cada lloc ... Tot el necessari per poder prendre una decisió encertada quan es busca un bon lloc en el qual banyar-se. Preu: 5,49 euros.

MyTaxi
Demanar un taxi pot convertir-se en ocasions en un maldecap. Aquesta app no només permet reservar, sinó també pagar sense haver de portar efectiu (l'import es dedueix del nombre de compte aportat al registrar). Compta amb un mapa (en realitat són 40, un per cada ciutat en què opera) en el qual es veu en temps real quants taxis hi ha a la zona. A més de permetre reservar sense trucades i de saber en tot moment on es troba el taxi comanda, també té un calculador de tarifa que indica quant costarà la carrera fins i tot abans de pujar al cotxe. L'aplicació és gratuïta.

Lonely planet
La guia de viatges més famosa del món té versions per a mòbil i tablet de tots els seus llibres. Els preus varien entre els 5,99 i els 13,99 euros. Una aposta segura amb una interfície que permet navegar de forma senzilla per la tremenda quantitat d'informació que conté cada volum.

Calendapp
No n'hi ha prou amb arribar a una ciutat i deixar-se aconsellar per la guia turística: també convé conèixer quins espectacles o activitats s'estan desenvolupant en el lloc. Calendapp centralitza i classifica milers d'esdeveniments de tot el món i permet fer cerques temàtiques o per llocs (per exemple: concerts de jazz a Londres). Una aplicació per no perdre's res.

Waze
Aquest navegador, que ja pertany a l'imperi Google, té la peculiaritat de ser una xarxa social de conductors. Els usuaris assenyalen en el sistema on hi ha embussos perquè els altres se'ls puguin estalviar. Els seus mapes estan editats pels propis usuaris, de manera que s'eviten situacions com que el navegador et intenti portar a través d'un carreró sense sortida. L'aplicació és gratuïta.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada