6 de nov. 2013

Tu ets el protagonista d'aquest projecte!


El moment actual, és més necessari que mai el rol actiu del voluntariat. Les persones més vulnerables de la nostra societat continuen rebent l’impacte més dur de la precària situació econòmica en què viuen. Persones grans, infants i joves, persones nouvingudes o amb dificultats de diferent tipus són les destinatàries preferents del projecte de voluntariat “Tots movem el Ripollès”.

Tota persona major d’edat interessada en destinar part del seu temps a tasques altruistes i solidàries pot participar en el projecte com a voluntari.


A partir d’aquest mes de novembre, s’inicia una campanya que requerirà la participació activa de la població civil a través del voluntariat en els àmbits següents:


En l’àmbit de les persones amb més dificultats, durant els dies 29 i 30 de novembre, es durà a terme la campanya del Gran Recapte d’Aliments, consistent en la recollida d’aliments per a distribuir entre les persones necessitades. Caldrien una vintena de voluntaris i voluntàries per a cobrir la campanya a Ripoll i Campdevànol.

 
En l’àmbit de la infància, per una banda, per donar suport a les tasques que es realitzen als diferents Centres Oberts de la comarca, es necessiten 5 persones voluntàries, a distribuir entre els municipis de Campdevànol, Camprodon, Ribes, Ripoll i Sant Joan. Per altra banda, per donar suport a les activitats de reforç escolar, es necessiten 14 persones voluntàries pels municipis de Campdevànol i Ribes.


En referència a la gent gran, la Residència de Campdevànol necessita 2 persones voluntàries per a fer acompanyaments en les diferents sortides que es realitzen amb els avis i les àvies.


Finalment, Protecció Civil de Ripoll necessita 4 voluntaris per donar suport en les activitats que programen al llarg de l’any.


Tothom que estigui interessat en fer de voluntari/ària es pot dirigir al Consorci de Benestar Social del Ripollès, on se li donarà tota la informació, al carrer Progrés 22, planta baixa a Ripoll, telèfon 972 71 38 59, e-mail:ciutadania@ripolles.cat . 


També podeu consultar el següent enllaç sobre el voluntariat.http://cbsripolles.cat/index.php/participacio-consell-dones/consell-de-dones/voluntariat 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada